Eerste digitale thema-avond over luchtkwaliteit en geluid

07-12-2020 202 keer bekeken 0 reacties

Voor het project A4 Burgerveen – N14 organiseerde Rijkswaterstaat op 11 november 2020 een speciale digitale informatiebijeenkomst over luchtkwaliteit en geluid. Twee terugkerende onderwerpen die -in bijna alle projecten- tot veel vragen en zienswijzen leiden.

Het projectteam hield in de verkenningsfase diverse bijeenkomsten met het ‘participatieplatform’; een groep omwonenden die betrokken wil zijn bij het project. Rijkswaterstaat besloot de planuitwerking te starten met deze eerste digitale themagerichte bijeenkomst, omdat de deelnemers van het platform sterk uiteenlopende interesses en focussen hadden.

Omgevingsmanager Joost Hermans gaf tijdens de bijeenkomst een update over het project en diverse specialisten van Rijkswaterstaat en ingenieurcombinatie Flow4 verzorgden presentaties. De deelnemers konden tussentijds en na de presentaties vragen stellen en in gesprek gaan met de specialisten. Er was veel ruimte voor verdiepende gesprekken omdat er een kleine groep deelnemers aanwezig was.

Planten en bomen in de middenberm

Tijdens de thema-avond werden er specifieke vragen gesteld over lucht en geluid, maar algemene vragen en suggesties kwamen ook aan bod. Zo werd de suggestie gedaanvoor het plaatsen van planten en bomen in de middenberm en waren er vragen over de hoeveelheid fijnstof die het verkeer uitstoot in vergelijking met houtkachels. Ook werd er gevraagd of geluidschermen bijdragen aan het verbeteren van de luchtkwaliteit.

Een andere mooie opbrengst van de avond was het gesprek dat plaatsvond tussen omwonenden uit Leidschendam-Voorburg, die zelf de luchtkwaliteit meten, en de specialisten van Rijkswaterstaat.

De suggesties die werden geopperd, worden door het projectteam bekeken en waar mogelijk gekoppeld aan de relevante projectfase. Het kan zijn dat ze pas in de uitvoeringsfase samen met de aannemer verder bekeken  worden. Maar ze gaan zeker niet verloren!
 

0  reacties

Cookie-instellingen