Wat is het doel van de MIRT Verkenning?

Op deze pagina vindt u veel gestelde vragen over de planuitwerking A4 Burgerveen-N14.

Staat uw vraag er niet tussen? Stel uw vraag dan aan de omgevingsmanager van het project. Wij beantwoorden uw vraag via de e-mail of via de telefoon. U kunt ook contact met ons opnemen via de gegevens op de contactpagina.

Alle vragen  Algemeen  Burgerparticipatie  Milieueffectrapport  Ontwerp  Ringvaartaquaduct  Smart Mobility

Het doel van de MIRT-Verkenning is het verbeteren van de verkeersdoorstroming op de A4 tussen knooppunt Burgerveen en de aansluiting op de N14 bij Den Haag.

Het wordt steeds drukker op de A4. Zeker ter hoogte van Leiden, waar de hoofdrijbaan van de A4 van drie naar twee rijstroken gaat. Als het verkeer op de A4 bij Leiden beter kan doorrijden, wordt het ook minder druk op lokale en provinciale wegen. De kans op ongevallen neemt daardoor af. De maatregelen die uiteindelijk genomen worden, mogen geen extra verkeer opleveren op andere wegen in de omgeving. Daarom doen we ook onderzoek naar de effecten op andere wegen en knooppunten. De Verkenning leidt tot een Voorkeursalternatief (VKA) voor de aanpak van het deel van de A4 tussen knooppunt Burgerveen en de N14. Dit wordt hierna tijdens de Planuitwerkingsfase nader uitgewerkt.

Algemeen

Twitter

Cookie-instellingen