Hoe ziet het ontwerp voor de A4 Burgerveen-N14 eruit?

Op deze pagina vindt u veel gestelde vragen over de planuitwerking A4 Burgerveen-N14.

Staat uw vraag er niet tussen? Stel uw vraag dan aan de omgevingsmanager van het project. Wij beantwoorden uw vraag via de e-mail of via de telefoon. U kunt ook contact met ons opnemen via de gegevens op de contactpagina.

Alle vragen  Algemeen  Burgerparticipatie  Milieueffectrapport  Ontwerp  Ringvaartaquaduct  Smart Mobility

Het Ingenieursbureau FLOW4 heeft een wegontwerp gemaakt.

Dit kunt u hier zien. De belangrijkste elementen in het ontwerp zijn:

  • Tussen het nieuw te realiseren knooppunt Hofvliet (RijnlandRoute) en de N14 is er niet voldoende ruimte in de middenberm voor een extra rijstrook. Hier zullen we moeten uitbreiden aan de buitenzijde.
  • Tussen het knooppunt Hofvliet en het knooppunt Burgerveen kan verbreed worden in de middenberm. Hier hebben we geen extra gronden nodig.
  • De keuze voor het nieuwe Ringvaartaquaduct is reeds in een eerder stadium door de minister gemaakt. De keuze is gevallen op de westelijke variant. Dat betekent dat er op de plek van het huidige Ringvaartaquaduct in de richting van Amsterdam naar Den Haag een nieuw Ringvaartaquaduct komt.
  • De bestaande parallel structuur bij Leiden wordt verlengd en gaat lopen tussen de aansluiting Hoogmade en het knooppunt Hofvliet. Op dit traject (ook het deel in de verdiepte ligging) krijgt de hoofdbaan 2x3 stroken en de parallelbaan 2x2 stroken.

Twitter

Cookie-instellingen